Newsletter

Prijavite se za naš Newsletter!

Aktualno

Jeste li znali? Uputa Povjerenika za informiranje za proaktivnu objavu informacija

Sva tijela javne vlasti – službenike za informiranje, čelnike tijela, druge službenike, kao i korisnike prava na pristup informacijama, podsjećamo na uputu povjerenice za informiranje za proaktivnu objavu informacija sukladno članku 10. Zakona o pravu na pristup informacijama.

Uputom se daju smjernice o opsegu i načinu proaktivnog objavljivanja informacija propisanih Zakonom, od pravovremenosti objave, ažuriranja informacija, objave na lako pretraživ način i u strojno čitljivom obliku, do pregleda svih točaka članka 10., uz neke primjere dobre prakse.

Ako se još niste upoznali s Uputom i uskladili postupanje, istu možete preuzeti na poveznici http://www.pristupinfo.hr/pravni-okvir/, u rubrici Upute i smjernice.

 

Objavljeno: 4.9.2017.

Publikacije o pristupu informacijama

Uz potporu Britanskog veleposlanstva, a u svrhu poboljšanja primjene Zakona o pravu na pristup informacijama, Povjerenik za informiranje izradio je […]

Multimedija

Pogledajte multimedijalne filmove iz područja prava na pristup informacijama…    Related

Obraćanje Pučkoj pravobraniteljici

Ukoliko smatrate da je neko tijelo državne uprave kao i druga tijela s javnim ovlastima, povrijedilo vaša ljudska prava, možete […]