Newsletter

Prijavite se za naš Newsletter!

Aktualno

NAJAVA: Sudjelujte na besplatnom webinaru za tijela javne vlasti – obveznike provedbe članka 11. ZPPI „Savjetovanja s javnošću“, u utorak, 18. rujna 2018., u 14:00 sati!

U okviru projekta „Jačanje kapaciteta tijela javne vlasti, udruga, medija i građana za provedbu Zakona o pravu na pristup informacijama“ Povjerenika za informiranje, a koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali, ukupne vrijednosti 600.000,00 HRK i čija provedba traje od listopada 2017. do rujna 2018., nastavlja se s provedbom projektnih aktivnosti.

U utorak, 18. rujna 2018., s početkom u 14:00 sati, održat će se šesti, ujedno i posljednji tematski webinar u sklopu ESF projekta „Savjetovanja s javnošću“, namijenjen službenicima za informiranje u tijelima javne vlasti koja su obveznici provedbe članka 11. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13, 85/15).

Zainteresiranim sudionicima pristup webinaru omogućen je s bilo kojeg mjesta gdje ima računalo sa zvukom i pristup internetu. Prilikom webinara  sudionici imaju mogućnost dobivanja odgovora od predavača na postavljena pitanja.

Webinaru pristupate nekoliko minuta prije 14:00 sati, na poveznici https://connect.carnet.hr/informiranje/, na kojoj se prijavljujete kao GOST (nije potrebna lozinka), također unošenjem svog imena i prezimena i, po mogućnosti, naziva tijela javne vlasti iz kojeg dolazite (barem kratice).

Od dodatne opreme potrebni su Vam samo zvučnici ili slušalice.

 

Službeni poziv za sudjelovanje na webinaru možete pronaći ovdje.

Publikacije o pristupu informacijama

Uz potporu Britanskog veleposlanstva, a u svrhu poboljšanja primjene Zakona o pravu na pristup informacijama, Povjerenik za informiranje izradio je […]

Multimedija

Pogledajte multimedijalne filmove iz područja prava na pristup informacijama…    Related

Obraćanje Pučkoj pravobraniteljici

Ukoliko smatrate da je neko tijelo državne uprave kao i druga tijela s javnim ovlastima, povrijedilo vaša ljudska prava, možete […]