Newsletter

Prijavite se za naš Newsletter!

Vijesti i zanimljivosti

Održana edukacija „Pravo na pristup informacijama za službenike za informiranje u jedinicama lokalne samouprave“, Zagreb, 5. travnja 2016.

U utorak, 5. travnja 2016. godine, kao nastavak suradnje Povjerenice za informiranje i Udruge gradova, održana je in-house edukacija o primjeni Zakona o pravu na pristup informacijama za službenike za informiranje u jedinicama lokalne samouprave i povezanim trgovačkim društvima te drugim djelatnicima koji provode i primjenjuju odredbe navedenog Zakona u gradovima članovima nacionalne Udruge gradova.

Edukaciju je održao Hrvoje Vindakijević, savjetnik u Uredu povjerenice za informiranje, koji je tom prilikom detaljno obrazložio zakonske pojmove, obveze gradova kao tijela javne vlasti, postupak, ograničenja, pravne lijekove i ulogu Povjerenika za informiranje te dao prikaz aktualne prakse. Na edukaciji je sudjelovalo preko 35 službenika.

Vezana vijest: http://www.udruga-gradova.hr/poziv-seminar-o-primjeni-zakona-o-pravu-na-pristup-informacijama/

 

Publikacije o pristupu informacijama

Uz potporu Britanskog veleposlanstva, a u svrhu poboljšanja primjene Zakona o pravu na pristup informacijama, Povjerenik za informiranje izradio je […]

Multimedija

Pogledajte multimedijalne filmove iz područja prava na pristup informacijama…    Related

Obraćanje Pučkoj pravobraniteljici

Ukoliko smatrate da je neko tijelo državne uprave kao i druga tijela s javnim ovlastima, povrijedilo vaša ljudska prava, možete […]