Newsletter

Prijavite se za naš Newsletter!

Aktualno

Plan edukacija Povjerenika za informiranje u 2017. godini

U okviru promicanja prava na pristup informacijama Povjerenik za informiranje održava redovite edukacije u suradnji s Državnom školom za javnu upravu, jedinicama lokalne i  područne (regionalne) samouprave, pojedinim tijelima javne vlasti, udrugama, akademskom zajednicom i medijima.

Tijekom ove godine, u okviru programa koje nudi Državna škola za javnu upravu, uz 5 redovitih edukacija o pravu na pristup informacijama, Povjerenik za informiranje će u suradnji s Ministarstvom uprave održati i 5 edukacija o ponovnoj uporabi otvorenih podataka, te u suradnji s Uredom za udruge Vlade RH i 3 edukacije o provedbi savjetovanja s javnošću.

Za edukacije u Državnoj školi za javnu upravu prijavljujete se nakon registracije na portalu www.dsju.hr.

Također, planirani su i mjesečni tematski webinari za tijela javne vlasti, kao i za korisnike prava na pristup informacijama (građane, udruge, medije), koji će se održavati planiranim danima od 14:00 sati, a trajat će oko 40 minuta.

Prijaviti se možete na sljedećoj poveznici https://connect.carnet.hr/informiranje/, unošenjem svog imena i prezimena kao gost (nije potrebna lozinka).

Od dodatne opreme potrebni su Vam samo zvučnici ili slušalice.

Pozivamo Vas da za detaljnije informacije o rasporedu edukacija pogledate našu podrubriku “Edukacije i radionice” koja se nalazi ovdje.

 

Objavljeno: 30.1.2017.

Publikacije o pristupu informacijama

Uz potporu Britanskog veleposlanstva, a u svrhu poboljšanja primjene Zakona o pravu na pristup informacijama, Povjerenik za informiranje izradio je […]

Multimedija

Pogledajte multimedijalne filmove iz područja prava na pristup informacijama…    Related

Obraćanje Pučkoj pravobraniteljici

Ukoliko smatrate da je neko tijelo državne uprave kao i druga tijela s javnim ovlastima, povrijedilo vaša ljudska prava, možete […]