Newsletter

Prijavite se za naš Newsletter!

Aktualno

Povjerenik za informiranje poziva na oprez!

Potaknuti učestalim upitima službenika za informiranje u tijelima javne vlasti i drugih  zainteresiranih osoba o edukacijama i drugim događanjima (kongresima, konferencijama) o pravu na pristup informacijama koje na tržištu uz plaćanje kotizacija nude i održavaju različite privatne tvrtke, udruge i pojedinci, ovim putem obavještavamo javnost da te edukacije ni na koji način nisu povezane s Povjerenikom za informiranje.

Preciznije, riječ je o Drugom kongresu službenika za informiranje koje organizira privatna osoba, putem udruge, koja ne predstavlja mehanizam priznat prema Zakonu o pravu na pristup informacijama, a osobito ne udrugu službenika za informiranje, niti raspolaže potrebnom ekspertizom.

Ističemo kako Povjerenik za informiranje ne sudjeluje ni na koji način u organizaciji navedenog događanja, ni na koji način ga ne podupire i ne može savjetovati sudjelovanje na njemu, a posebno skrećemo pozornost na potrebu odgovornog trošenja proračunskih sredstava, budući da se za sudjelovanje na takvim događanjima plaćaju visoke kotizacije.

Povjerenik za informiranje, naime, održava redovite besplatne edukacije u Državnoj školi za javnu upravu te u suradnji s pojedinim lokalnim jedinicama i županijama ili njihovim udrugama, udrugama građana ili ustanovama organizira i održava posebne edukacije za službenike za informiranje i druge zainteresirane službenike i dužnosnike koji se u svom radu susreću sa Zakonom o pravu na pristup informacijama.

Dodatno, svaki mjesec održava tematske webinare za sve zainteresirane službenike, a čiji raspored i najave održavanja možete pronaći na našim internetskim stranicama www.pristupinfohr.

 

Publikacije o pristupu informacijama

Uz potporu Britanskog veleposlanstva, a u svrhu poboljšanja primjene Zakona o pravu na pristup informacijama, Povjerenik za informiranje izradio je […]

Multimedija

Pogledajte multimedijalne filmove iz područja prava na pristup informacijama…    Related

Obraćanje Pučkoj pravobraniteljici

Ukoliko smatrate da je neko tijelo državne uprave kao i druga tijela s javnim ovlastima, povrijedilo vaša ljudska prava, možete […]