Newsletter

Prijavite se za naš Newsletter!

Aktualno

VAŽNO! Povjerenica za informiranje požuruje dostavu godišnjeg izvješća o provedbi ZPPI za 2017.

Tijela javne vlasti su sukladno zakonskoj obvezi iz članka 60. stavka 2. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13, 85/15), dužna Povjerenici za informiranje dostaviti godišnje izvješće o provedbi navedenog Zakona za 2017. godinu. Povjerenica je Odlukom o obrascu i načinu dostave podataka odredila da su tijela dužna dostaviti izvješće najkasnije do 8. veljače 2018., isključivo putem aplikacije Godišnje izvješće, dostupne na desnom izborniku na internetskoj stranici Povjerenika, odnosno na poveznici: http://izvjesca.pristupinfo.hr/.

Svim tijelima je putem elektroničke pošte dostavljena jedinstvena korisnička lozinka za pristup aplikaciji, a u slučaju nedobivanja lozinke molimo da pregledate Vaše mape SPAM ili neželjene pošte te da se, ako ni tada ne pronađete dostavljene korisničke podatke ili u slučaju problema s pristupom aplikaciji, obratite Povjereniku na e-mail adresu:

 

Budući da rok za dostavu izvješća ističe u četvrtak, a preko 2000 tijela javne vlasti nije dostavilo izvješće, ovim putem Povjerenica za informiranje požuruje dostavu izvješća, odnosno poziva tijela javne vlasti da ispune svoju zakonsku obvezu i do isteka navedenog roka pristupe aplikaciji i ispune izvješće.

Publikacije o pristupu informacijama

Uz potporu Britanskog veleposlanstva, a u svrhu poboljšanja primjene Zakona o pravu na pristup informacijama, Povjerenik za informiranje izradio je […]

Multimedija

Pogledajte multimedijalne filmove iz područja prava na pristup informacijama…    Related

Obraćanje Pučkoj pravobraniteljici

Ukoliko smatrate da je neko tijelo državne uprave kao i druga tijela s javnim ovlastima, povrijedilo vaša ljudska prava, možete […]