Pozivamo Vas na posljednji ovogodišnji napredni edukacijski modul „Pravo na pristup informacijama“, koji će se održati u utorak, 10. prosinca 2019., u Državnoj školi za javnu upravu, Medulićeva 36, Zagreb.

Polaznici će kroz predavanja, vježbe, praktične primjere i dosadašnju praksu  usvajati znanja i vještine koje su potrebne  za provedbu Zakona o pravu na pristup informacijama. Kroz aktivne će se vježbe upoznati kako se na pravilan način zaprimaju i evidentiraju podneseni zahtjevi za pristup informacijama, kako se provjerava urednost i potpunost zahtjeva, s načinom utvrđivanja primjene Zakona o pravu na pristup informacijama, utvrđivanjem zlouporabe prava na pristup informacijama, postupkom i načinom provedbe testa razmjernosti i javnog interesa, donošenjem rješenja i rješavanjem zahtjeva za dopunu i ispravak, te rješavanjem na primjeru studije slučaja.

Radionica je namijenjena službenicima za informiranje koji su prethodno završili osnovni modul, a prijave se vrše putem portala Državne škole, na poveznici: