U organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), u Osijeku je 10. listopada 2019. održan treći skup pod nazivom „Osobe s invaliditetom u digitalnom društvu“ s ciljem predstavljanja rezultata njihovog projekta kojim nastoje osobama s invaliditetom olakšati korištenje digitalnih sadržaja ali i podizanja svijesti društva o izazovima s kojima se u digitalno doba, susreću osobe s invaliditetom.

Nakon uvodnog pozdrava i prezentacije filma kojim se predstavlja kampanja za digitalnu pristupačnost kojim se želi upozoriti na probleme osoba s invaliditetom u digitalnom društvu,  ravnatelj Središnjeg državnog ureda za digitalno društvo Bernard Gršić sudionicima skupa ukratko je predstavio cilj i svrhu donošenja Zakona o pristupačnosti internetskih stranica i programskih rješenja za mobilne uređaje tijela javnog sektora, naglašavajući ulogu Povjerenika za informiranje kao tijela koje će nadzirati provedbu Zakona. Također, državni tajnik Gršić istaknuo je potrebu aktivne suradnje države, civilnog društva, znanstvene zajednice i privatnog sektora kao pretpostavku za uspješnu realizaciju digitalne pristupačnosti.

Skup je nastavljen prezentacijama rezultata projekta FER-a i HAKOM-a, koji je bio usmjeren na razvoj metodologije za razvoj pristupačnog web sjedišta, kao i iskustva krajnjih korisnika i udruga koje su surađivale na projektu te raspravljeni izazovi u prilagodbi digitalne pristupačnosti iz perspektive raznih kategorija osoba s invaliditetom. Na kraju skupa, predstavnici telekom operatera predstavili su rezultate svojih pokušaja da unaprijede pristupačnosti usluga korisnicima s invaliditetom. U zaključku skupa, istaknuta je važnost digitalne pristupačnosti te naglašeno da ona ne predstavlja samo zakonska obvezu za tijela javnog sektora već i temu šire društvene odgovornosti.